Het Rokken
Het Rokken

Omgeving

Het Wielermuseum (wiemu)

Wie is de uitvinder van de fiets? Hoe lang bestaat de fiets eigenlijk al? Welke invloed had de komst van de fiets op ons dagelijkse leven? Wie was de pionier van de Belgische wielersport? Hoe zagen de eerste racefietsen er uit?
Op deze en nog veel andere vragen probeert het Wielermuseum een antwoord te bieden. Voor verschillende leeftijden werden specifieke educatieve pakketten uitgewerkt:
Wielermuseum Roeselare


Het Huis van de voeding (miummm)

Het Miummm-Vlaams Huis van de Voeding is een nieuw uniek interactief doe- en belevingscentrum rond voeding in Roeselare voor jong en oud. Het Miummm kwam tot stand in het kader van het project Thought 4 Food, een EFRO-project met de Provincie West-Vlaanderen als promotor. Het Miummm kreeg vorm en inhoud dankzij de samenwerking met vele stakeholders uit de agro-voedingswereld. Bezoekers zullen in het Miummm de hele voedingsketen kunnen doorlopen, van grond tot mond, en meer te weten komen over gezonde voeding.
Het Miummm-Vlaams Huis van de Voeding


Brouwerij Rodenbach

Een bezoek aan de Brouwerij RODENBACH in Roeselare is een avontuur dat u moet beleven. De historische architectuur vormt het decor voor het brouwen van de sublieme Rodenbach.
Brouwerij Rodenbach


Het 'Spillebad' (zwemmen)

Het Spillebad heeft een 25-meterbad met beweegbare bodem (breedte: 12.5 m, diepte: 1 m tot 3.44 m) en een springplank van 1 m hoogte. Daarnaast is er ook een instructiebad met een regenboogglijbaan en een peuterbad met glijbaan, spuitende krokodil en kleurrijk speelmateriaal. Ontspannen kan in de whirlpool.
Spillebad Roeselare


Kajak

De Roeselaarse Kajakvaarders ontvangen regelmatig groepen die willen kajakken. Iedereen is welkom: jeugdbeweging, seniorenclub, verjaardagsfeestje, schoolsportdag... Ze kunnen zowel activiteiten voor beginnelingen als gevorderden organiseren.
De begeleiding wordt verzorgd door trainers van de club. Deze zorgen ervoor dat iedereen zich kan amuseren.
Roeselaarse Kajakvaarders


Het Rhodesgoed (Kachtem)

Het Rhodesgoed is een 40 ha groot domeinbos in Kachtem, bij Izegem. Het is een landschap in volle ontwikkeling. Je kunt er wandelen (5km) door het pas aangelegde bos, langs open plekken en bloemenrijke weiden, talrijke poelen en de meanderende Rhodebeek. Deze diverse biotopen herbergen een rijke verzameling dieren en planten.


Andere leuke attracties in de omgeving

Sportstadion, sterrebos, Ieper, Diksmuide, de zee,...